donderdag 12 april 2018

De La Reyschoolmarkt

Hallo allemaal,

Hierbij het laatste nieuws van de Wijktijgers.
Op de La Reyschool was er 9 april een schoolmarkt.
De schoolmarkt werd georganiseerd door groep 6 van de La Reyschool.
Voor de markt moesten wij (wij, zijn mijn klasgenootjes en ik (Zahier) want ik zit in groep 6) veel voorbereiden, zoals: hoe duur de te koop aangeboden spullen mogen kosten, wie wat gaat doen etc.
Het opgehaalde geld gaat deels naar de school voor het 'lente feest' op 25 april. De andere helft van het opgehaalde geld doneren de kinderen aan KIKA. KIKA werft fondsen voor onderzoek naar kinderkanker.


Er waren verschillende kraampjes waar de kinderen spullen konden kopen. Elk kraampje had zijn eigen naam. De eerste heette 'eten en drinken', de tweede heette 'auto's, films en boeken', de derde heette 'speelgoed' en de vierde heette 'de andere spullen'.
                 
              Bij het kraampje 'eten en drinken' kon je o.a. heerlijke Oreo cupcakes eten.

Ook was er een grabbelton aanwezig, voor 50 cent mocht je een keer grabbelen. Het was heel erg druk en er was ook een dj tafel. Er werden verschillende nummers opgezet zoals 'kinderen voor kinderen' maar je mocht helaas geen verzoeken doen.


Aan het einde van de dag werd bekend gemaakt hoeveel er was opgehaald.  Totaal €357,70 !!
€ 178,85  ging naar KIKA en €178,85 ging naar de school voor het lente feest! Wij hopen dat jullie het laatste nieuws leuk vinden en bedankt aan de lezers.
Geschreven door Zahier de journalist van het kinderpersbureau.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten