ArchiefKinderen uit groep 6, 7 en 8 van verschillende basisscholen komen wekelijks  op dinsdag na schooltijd bijeen in Centrum Bario.
Zij vormen een vaste  kinderredactie en participeren actief mee in de wijk.
Zij ontwikkelen hun talent op het gebied van journalistiek. Dit doen zij dmv het leren interviewen, verslagen maken, fotograferen/filmen en bloggen. Hierbij spelen ze in op actualiteiten en nieuws dat hen zelf echt bezig houdt. Zo ook uit hun dagelijks leven. 
Hierdoor leren zij dat zijzelf acties kunnen ondernemen om hun eigen leefomstandigheden te verbeteren, antwoorden te vinden op hun eigen vragen en hier oplossingen voor te bedenken.

Op deze eigen blog, delen zij hun belevingen en ervaringen met de buitenwereld. De kinderwerker begeleidt, stimuleert en daagt de kinderredactie wekelijks uit bij het ontwikkelen van hun eigen initiatieven. Samen met een vrijwilligster en een stagiair waarborgt de kinderwerker de pedagogische kwaliteit en de inbedding binnen de wijk. Ook zorgt zij voor de aansluiting bij andere activiteiten die interessant zijn voor kinderen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten