woensdag 21 juni 2017

Nationale Buitenspeeldag 2017

Hallo allemaal, 
Wij zijn Narjiss en Zahier van het Kinderpersbureau. Op woensdag 14 juni van 15.00 tot 17.30 uur was de Nationale Buitenspeeldag bij Centrum Bario. De buitenspeeldag werd georganiseerd om kinderen fit te houden en om kinderen samen buiten te laten spelen. Ook is buitenspelen goed voor de ontwikkeling van kinderen. 


Er waren allerlei soorten activiteiten. Er kwamen veel kinderen. Je moest een strippenkaart kopen die 1 euro kostte daar stonden alle activiteiten en lekkernijen op, zoals een springkussen, springtouwen, korfbal, snoephappen, obstakelrun, twister, schminken, waterpistool schieten en TKD Tigers. Bij de TKD Tigers moesten de kinderen een plankje door midden schoppen!

Ook waren er lekkere suikerspinnen.


Als je heel de strippenkaart vol had kreeg je als beloning een ijsje.


Je kon ook de naam van een beer raden en het aantal knikkers in de pot. Het kind wat dit raadde of het meest in de buurt kwam, mocht de beer en de knikkers hebben. De naam van de beer was Bruno en het aantal knikkers in de pot was 254.

Bekendmaking van de naam van de beer
en het aantal knikkers 


Ik, Narjiss, vond het springkussen het allerleukste.


Ik, Zahier, heb meegedaan aan korfbal, bucketball, springtouwen, twister, snoephappen en het springkussen. Het allerleukste vond ik foto's maken van de buitenspeeldag!

Twister met stoepkrijt.
Leuk om zelf ook te maken met
buitenspelen! Het Kinderpersbureau wenst iedereen een hele, fijne zomer toe! In september zijn wij er weer!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten