woensdag 17 oktober 2018

Brandweerkazerne Laak

Hallo iedereen!

Vorige week zijn wij naar de brandweerkazerne Laak gegaan.






Kijk bij video's voor ons filmpje :)
Zoals beloofd vandaag een uitgebreid verslag.

Vorige week kregen wij een rondleiding van  brandweerman Jaennot. Helaas hebben wij niet al onze vragen kunnen stellen maar wij hebben ons best gedaan.


Brandweerman Jeannot was net weg met de motor toen wij aankwamen dus heeft Mevrouw Eline ons vriendelijk opgevangen. Mevrouw Eline heeft ons verteld wat wij moeten doen als er brand is en heeft ons flyers hierover gegeven. Mevrouw Eline vertelde dat als er in de nacht brand is het belangrijk is om een rookmelder te hebben, want als je slaapt ruik je niks.

  


Toen brandweerman Jeannot aankwam heeft hij de rondleiding overgenomen. Hij liet ons een kamer zien met mooie herinneringen. Hij vertelde dat hij al heel lang bij de brandweer werkt. Nu is hij bevelvoeder, hiervoor moet je een opleiding doen en die duurt twee jaar lang. Ieder jaar moeten de brandweermannen een sport/fitexamen doen. Je mag pas weer naar een brand als je het examen haalt.





 




Als er geen brand is of ongeluk is dan trainen zij of oefenen. Sommige brandweermannen blijven slapen, ze hebben op de kazerne ook slaapkamers.



De brandweer werkt veel samen met hulpdiensten zoals de politie en ambulance, naast de brandweerkazerne zit de ambulance.

Bij de brandweerkazerne Laak zijn 3 motors, 1 auto, 1 hoogwerker en 2 busjes. Ook heeft iedere kazerne een eigen specialisme, die van Laak is gevaarlijke stoffen.

Het was een hele leerzame en leuke dag!



Tot het volgende verslag!



Groetjes Zahier en Andrea.












 
 










Geen opmerkingen:

Een reactie posten