woensdag 20 november 2019

leren argumenteren en discussiëren

Hallo beste Wijktijgerfans.

Vandaag kwamen de ROC studenten om te kijken hoe het met de lunchpauzes gaat. Raheema had onze tips op school als voorzitter ingebracht. Ze kreeg 7 stemmen voor en 14 tegen. Langere lunchpauze is dus niet gelukt.We zeiden dat we nog steeds weinig lunchtijd hebben. Samen met de studenten hebben we gepraat over het probleem. Ze zeiden tegen ons dat ze het met hun klasgenoten gaan bespreken. En verder hebben we spelletjes gespeeld met kruidnoten.


We speelden eerst het spelletje Pip daarbij legt een persoon kruidnoten op de tafel en wijst een kruidnoot aan. Daarna moet de persoon die  aan de beurt is zoveel mogelijk kruidnoten pakken. Maar als de persoon de aangewezen kruidnoot pakt dan mag hij geen kruidnoten meer pakken.Verder hebben we gediscussieerd over verschillen onderwerpen waarbij een kind zijn eigen mening mocht geven en discussieerden we er goed over.
We hadden meningen over zwarte Piet of roetveeg Piet, zwemlessen door ouders laten betalen of zwemles hebben met school en als laatste mensen wel of geen ooievaarspas geven.
Kautar en Zahier deden dat best heel goed. Een goed argument was goed voor een kruidnoot.
We vonden het super leuk today.

Geschreven door Andrea en KautarGeen opmerkingen:

Een reactie posten