dinsdag 11 mei 2021

Gemeente hoort ons aan

Kinderwensen over de Paul Krugerlaan

Hieronder ziet u een filmpje over de ideeën van de Wijktijgers over de Paul Krugerlaan. 
Deze laan in Transvaal mist te veel kleur, vinden wij. Het is er te onveilig. Het moet er ook vriendelijker voor kinderen zijn. 
Op verzoek van de gemeente delen wij, de Wijktijgers, onze ideeën over verandering. We hebben die in een filmpje opgenoemd, laten zien en uitgelegd. 
We hopen dat de gemeente iets met deze leuke ideeën doet.
Veel kijkplezier!

Vandaag was de man van de gemeente, Eric Borst, stadsdeelmedewerker van Transvaal, bij ons op bezoek. Hij zag ons filmpje over de Paul Krugerlaan. Hij was er enthousiast over. Hij vond ons filmpje mooi, strak, lekker vlot. Er waren echter ook een paar nadelen. Een paar ideeën van ons vond hij te duur. Bijvoorbeeld: aanbrengen van stoplichten.


 Maar met deze voorstellen van ons gaat hij wel iets doen, beloofde hij: de lantaarnpalen verven, bijvoorbeeld. De mozaïek-bollen op het plein worden misschien opgeknapt of vervangen voor een 'social sofa'. En voor de hopen fietsen overal gaat hij zorgen dat er labels opkomen. 
En hij liet ons ook weten dat er voor Kerstmis waarschijnlijk lichtjes komen. En binnenkort zien we overal bloemen in de wijk, zei hij.Als er iets is dat we willen aankaarten over de wijk, kunnen we altijd naar hem toe, zei hij. 
De middag was leuk. Als afsluiting deelden we onze meningen over het bezoek. En deden we een kort spelletje. Tot volgende week!

Wijktijger Raheema en juf Bernadette


Erik Borst en Osman op anderhalve meter afstand.
Toast op de goede afloop! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten