dinsdag 31 mei 2022

Op onderzoek in de wijk

Nieuwe wijktijger

Vandaag was er een nieuwe wijktijger. Ze heet Hajar. Ze is zeven jaar en ze is drie weken geleden uit Marrokko gekomen. Vanaf vandaag komt zij de wijktijgers versterken. We super blij dat zij nu ook in onze groep zit. Welkom Hajar! 

Op onderzoek in Transvaal

Voor ons project met het Mauritshuis moesten we een stukje schrijven over de wijk Transvaal. Bijvoorbeeld: wat vinden we leuk; wat vinden we minder leuk; waar kan je het lekkerste eten halen, enz. 

Om een goed stukje te kunnen schrijven zijn we een rondje door de wijk gaan lopen. We hebben foto's gemaakt van de dingen die we leuk vonden en de dingen die we minder leuk vonden. 

Wat vonden we leuk:

Er was een prullenbak waar alles netjes in was gegooid. Dat is fijn!

In Transvaal zijn veel speeltuinen en klimrekken. Dat is leuk! 

Aan de zijkant van het Joubertplantsoen waren veel bloemen en daardoor is het daar erg vrolijk. Dat maakt het gezellig!

Amin vond de waterpomp bij het Joubertplantsoen erg handig en fijn. Na het spelen op de speelplaats kan je daardoor lekker wat drinken. Het water wat verloren gaat stroomt in de waterput en wordt door het riool vervoerd naar de waterzuivering, zodat het gezuiverd kan worden en opnieuw gebruikt! Dat vonden alle wijktijgers heel erg handig. 


Wat vonden we minder leuk

We zagen veel afval naast de prullenbakken in plaats van erin. Daardoor kan je niet meer goed over de stoep lopen en moet je over de straat lopen. Dit is gevaarlijk. 

Veel vieze en volle prullenbakken waardoor ander afval er niet meer in past. 

Weinig bloemen en weinig groen in Transvaal. Daardoor is het op veel plekken erg saai. 

Soms worden er speelmaterialen kapot gemaakt. Dat vinden we heel erg jammer. 

Het verkeer is erg druk in Transvaal, auto's en scooters rijden erg hard. Dat maakt de wijk op sommige plekken onveilig. Vooral op het Paul Krugerplein vonden we het erg druk en daardoor soms gevaarlijk. Waar kan je lekker eten halen?

Yara gaf als tip om naar bakkerij El Medina te gaan. Daar kan je de lekkerste broodjes halen. 

Amin vertelde dat de lekkerste pizzaria op de La Reyweg zit. Deze heet Adaa restaurant en pizzaria. 

Alya en Emirhan vertelde dat je heerlijke ijsjes kan halen bij de ijssalon Bella Gamba op het Paul Krugerplein. Daar waren alle kinderen het mee eens! 

Bedankt voor het lezen en voor meer tips over de wijk Transvaal en avonturen van de wijktijgers wacht dan op onze blog volgende week dinsdag! 

Groetjes Wijktijger Amin


Geen opmerkingen:

Een reactie posten