woensdag 30 juni 2021

Vervuilde wijk

Eigenlijk zitten er pareltjes tussen: een klein, plastic roosje op de aarde naast een boom, een opgevouwen, grijze sok op zwart asfalt, een stukje zilverpapier in fris, groen gras.

Wie met een cameraatje inzoomt op wat er allemaal op straat ligt, ziet dat. Heel veel sigarettenpeukjes liggen er ook. En blikjes, verdwaalde mondkapjes, verfblikken, een fiets zonder rubber banden ….
Veel karton, hout, zelfs grote pallets … teveel om op te noemen.

Vanmiddag gingen we met de Wijktijgers door de buurt, #Transvaal noord, om vuil te ‘schieten’. Met de camera, welteverstaan. Dat was grappig om te doen. Nou ja … ook wel erg zorgelijk, zó veel vuil in onze wijk. 

vuil in Transvaal noord

Waarom gooien mensen het afval niet in, maar naast de #orac container? Berkay werd er boos van. Hasan verdrietig. Zijn broer Huseyin vroeg zich af of dat in alle buurten van Den Haag zo is. In de wijk waar onze koning werkt, waarschijnlijk niet. En zo konden we nog wel wat wijken opnoemen. Eigenlijk zou er een camera bij de vuilcontainers moeten staan, zei Huseyin. Die registreert dan de vervuiler. En die krijgt dan een boete, was zijn idee.

We misten trouwens een paar Wijktijgers, die er niet waren. Omer, en Raheema, die het vast leuk zou hebben gevonden vanmiddag, dacht Hasan. Want met elkaar op stap gaan, iets onderzoeken, is toch wel het leukste.

Juf Bernadette


#opruimdag  #wijktijgers

Geen opmerkingen:

Een reactie posten