woensdag 22 februari 2023

Stukje in de wijkkrant & afscheid van Juf Youssra

Vorige week dinsdag hebben een aantal jongens van de Wijktijgers een interview gehouden met de energiecoach Ronny, die op buurthuis Bario langs was gekomen. Ze hebben een aantal zelfbedachte vragen gesteld aan de energiecoach. Zijn antwoorden hebben ze goed mogelijk opgeschreven en vervolgens besproken met de rest van de Wijktijgers. Gezamenlijk hebben wij met elkaar het uitgeschreven interview bekeken. Hierna hebben wij gezamenlijk alle foutjes er uitgehaald. Het verfijnde interview dat de Wijktijgers met de energiecoach Ronnie gehouden hebben komt binnenkort in de wijkkrant Transvaal te staan. 


Ook hebben wij als Wijktijgers helaas afscheid moeten nemen van Juf Youssra.  Dit was haar laatste keer dat zij met de Wijktijgers samen heeft gewerkt. Haar stage op buurthuis Bario en haar studie heeft zij namelijk afgerond. Jammer dat zij weggaat. Maar gelukkig hadden we ook een jarige job. Juf Oumaima vierde haar verjaardag! Beide juffen hebben chips en taart uitgedeeld. Dus het was al met al toch nog een feestelijke boel geworden. 
Ook hebben wij nog verder uitleg gehad over wat een energiecoach nu eigenlijk doet. Hij helpt mensen om energie te besparen zodat zij minder aan het energiebedrijf hoeven te betalen. Daarna hebben wij een Energizer gedaan. Deze Energizer ging als volgt.  Als je goed had opgelet wat de juffen vertelden over de energiebesparing, kreeg je een ballon. Die je moest opblazen. Vervolgens vormde je een tweetal met een andere Wijktijger. Daarna ging je rug aan rug staan met een ballon er tussen. Wanneer dat lukte, ging je samen met de ballon tussen je in, een rondje lopen door het lokaal. Daarna hebben wij ook nog een uitbeeld-raad-spelletje met ze allen gedaan. Aan het eind van de middag hebben wij de bijeenkomst van de Wijktijgers goed afgerond en hebben we een goed afscheid kunnen nemen van juf Youssra.


Groetjes Juf Youssra 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten